donderdag 28 november 2013

Week 10

Deze week tekenden we heel wat in 3D. We hebben alle punten van onze lijst afgelopen en het prototype aangepast.
Op de volgende foto's is het verschalingsmechanisme te zien met de grote U-vorm.
(verschalingsmechanisme 2 uit blog "3D tekenen, lasercutten en assembleren")
De grootste verandering hierbij is dat het omschalingsmechanisme met sleuven is ingevoegd om sneller te kunnen omschalen. (Omschalingsmechanisme 1 uit blog "3D tekenen, lasercutten en assembleren" en "Testen van de prototypes")
Ook de uiteinden van de koker zijn aangepast met een soort 'hoedje' om alle kabels mooi weg te steken, maar ze toch nog toegangkelijk te houden voor de montage.
Hier en daar werd nog wat extra plaats voorzien om de kabels te laten passeren.
We voorzagen twee metalen plaatjes op de plaats waar de gloeidraad passeert. Dit om de houten plaat te beschermen.

Overzicht
Gericht naar U-vorm en 'hoedjes'


Detail achterkant, met uitsparing voor bevestigen bout

De batterijhouder die te zien was in de vorige blog, hebben we ingetekend. Dit zouden we bevestigen op de plaat die het vaste punt vormt. De plaat die op de foto hieronder naast de batterijhouder te zien is.


De assembly van die plaat en de batterijhouder is hieronder te zien.

Deze week hebben we eveneens de rubberen strips (fietsband) gelijmd op de onderkant van de houder voor de isomo. Dit lever een plato op die niet meer slipt.Na consult vragen bij één van onze docenten, zullen we het ontwerp herzien. Om af te stappen van het kerstboomprincipe dat we momenteel aan het doen zijn, zullen we de 'hoedjes', zoals in het begin van deze blog beschreven, achterwege laten. Ook de batterijhouder zullen we niet los op de plaat zetten, maar integreren in de arm van de isomosnijder. We brainstormde hier over en zullen dit uitteken in 3D.

Verder zitten we nog met de keuze wat we zullen gebruiken om de te verschalen tekening te volgen. Een bout blijkt niet zo handig te zijn, omdat de kop (of de bout zelf) te dik is en het dus moeilijk is om je correct te volgen... We zullen dit nog verder uitwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten